A rozsdamentes acél polc története

Salgó polc

A rozsdamentes acél polc története szorosan összefügg az acél fejlődéstörténetével. Az acél évszázadokon át az emberiség egyik legfontosabb anyaga volt, de az eredeti ötvözetek nem voltak teljesen rozsdamentesek, ami korlátozta a felhasználásukat. Nézzük, hogyan is jutottunk el odáig, hogy mára ez az alapanyag a salgó polcok alapjául funkcionálva kiszolgálja a legérzékenyebb iparági szektorokat. Gondolva itt a vegyiparra, a nagy konyhákra, a vendéglátásra, a szállodaiparra, a gyógyszeriparra vagy a kémiai laborokra. Elmeséljük a  rozsdamentes acél polc történetét a következőkben.

A rozsdamentes acél polc története

A rozsdamentes acél polc létrejötte az 1910-es évekre nyúlik vissza, amikor a német vegyészmérnök, Eduard Maurer elkezdte kutatni az acél rozsdamentességének lehetőségeit hiszen felismerte a benne lévő kihasználatlan potenciált. Maurer többféle összetételű acél variánsokat készített, és az egyik változatban a króm hozzáadásával sikerült előállítania az első rozsdamentes acélt. Az új anyag előnye az volt, hogy a króm oxid réteget képezett a felületén, ami megakadályozta a rozsdásodást. Ez egy óriási felfedezést hozott magával.

Az első rozsdamentes acél polc

Az első rozsdamentes acél polcokat az 1930-as években kezdték el használni az élelmiszeriparban, az orvostudományban és a kémiai iparban. Azóta széles körben alkalmazzák továbbra is előszeretettel az élelmiszeriparban, a kórházakban, a laboratóriumokban, az irodákban, az autógyárakban és az építőiparban is. Az idők során a rozsdamentes acél polcok egyre változatosabbá váltak, és többféle méretben és formában kerültek forgalomba.

Milyen előnyökkel rendelkezik egy inox salgó polc?

1. Bátran terhelhető – nem inog meg!
Rendkívül strapabíró és masszív polcrendszer, amely nyugodtan terhelhető komolyabb súlyokkal is. Mindig magabiztosan és megingathatatlanul tartja a rábízott portékákat, árucikkeket éveken keresztül.

2. Megfelel az összes higiéniai előírásnak
A rozsdamentes acél polcrendszerek maradéktalanul megfelelnek a HACCP élelmiszer-biztonsági szabványoknak. Ezáltal veszélytelenül használhatóak élelmiszeriparban, nagykonyhákon, vegyiparban, gyógyszeriparban és egyes érzékenyebb szektorokban is egyaránt. Mindemellett fontos megjegyezni, hogy rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek, ellenállnak az összes környezeti hatásnak.

3. Könnyen mozgatható, variálható és bővíthető

Abban az esetben, ha át kell költöztetni egyik helyről a másikra sem jelent túl nagy problémát hiszen mobilitása rendkívül olajozott működést mutat. Könnyen mozgatható, egyáltalán nem jelent erőfeszítést a raktár átstrukturálása sem. Raktár bővítés során pedig egyszerűen megoldható a salgó polcok terjeszkedése is, hiszen könnyűszerrel hozzákapcsolható további elem.
Összefoglalva, a rozsdamentes acél polcok története az acél rozsdamentességének kutatásával és az új anyag előállításával kezdődött. Az első rozsdamentes acél polcokat az élelmiszeriparban, az orvostudományban és a kémiai iparban használták eleinte. Az idők során a felhasználásuk kiterjedt az építőiparra és más iparágakra is, és széles körben használják a tartósságuk, korrózióállóságuk, könnyű tisztíthatóságuk és higiéniájuk miatt.

Rozsdamentes acél polcrendszereinket 5 év garanciával és a legszigorúbb európai TÜV és CE minősítéssel biztosítjuk.

Keresse szakértő kollégáinkat itt! »»