5 kérdés, amit eddig nem mertél megkérdezni a rozsdamentes salgó polcról!

Salgó polc

A rozsdamentes salgó polc kapcsán számos kérdés merülhet fel, mi összegyűjtöttük az 5 legkülönbözőbbet.

5 kérdés, amit eddig nem mertél megkérdezni a rozsdamentes salgó polcról!

1. Milyen anyagokból készül a rozsdamentes salgó polc?

A rozsdamentes acél egy ötvözet, amelynek fő összetevői króm, nikkel és szén.
Ahhoz, hogy egy acél rozsdamentes legyen, legalább 10,5% krómot kell, hogy tartalmazzon, szénből pedig kevesebb mint 1,2%-ot. Azonban fontos tudni, hogy többféle minőségű anyag tartozik a rozsdamentes acélok csoportjába ezáltal ugye az egymástól eltérő összetételek más rozsdaállóságot, keménységet, rugalmasságot és ellenállóságot is eredményeznek. Laikusként persze nehéz megállapítani melyik típus lesz számunkra az ideális választás, ezért mindenképpen kérje ki polc szakértőink segítségét!

2. Milyen méretekben kapható a rozsdamentes acél polc?

Inox polcrendszereink többféle méretben és kivitelben kaphatóak. A standard állványkeretek 850 – 2000 – 2500 mm magasságban érhetőek el, a polcok 600-900-1000-1200-1500 mm-es szélességben. Polcmélységük 400-500-600 mm között helyezkedik el. Természetesen egyedi igényekre egyedi árajánlatot biztosítunk.

3. Mennyire tartós és ellenálló a rozsdamentes salgó polc a korrózióra és az oxidációra?

A rozsdamentes acél egy rendkívül időtálló anyag. Arra fejlesztették ki, hogy sikeresen ellenálljon a különböző korróziókat okozó környezeti hatásoknak. Kínálatunkban elérhető rozsdamentes acél polcrendszerek pedig maximálisan megfelelnek a HACCP élelmiszer-biztonsági szabványoknak is egyaránt.

4. Milyen típusú termékek tárolására használható az inox fém polc?

A rozsdamentes salgó polcok sokféle termék tárolására alkalmasak, épp ezért széles körben használják a kereskedelemben, az egészségügyben, a gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban az oktatásban és más területeken is. Néhány példa a következőkre:

  • Élelmiszerek tárolása: A rozsdamentes salgó polcok kiválóak az élelmiszerek tárolására a konyhában, éttermekben, élelmiszerboltokban és egyéb élelmiszeripari helyeken. Az acél anyag ellenálló a korrózióval szemben és könnyen tisztítható, így a higiéniai előírásoknak is tökéletesen megfelel.
  • Kisebb eszközök és berendezések: A rozsdamentes salgó polcok használhatók a szerszámok, érzékeny kiskészülékek, műszerek és más apróbb eszközök tárolására a raktárakban, műhelyekben és irodákban.
  • Elektronikai termékek: A rozsdamentes salgó polcok alkalmazhatók az elektronikai berendezések, alkatrészek és kábelek tárolására a gyártósorokon, raktárakban és szerviz műhelyekben.
  • Gyógyszerek és egészségügyi termékek: A rozsdamentes salgó polcok megfelelőek a gyógyszerek, steril anyagok, eszközök és más egészségügyi termékek tárolására a kórházakban, orvosi rendelőkben és más egészségügyi intézményekben.
  • Fájlok és dokumentumok: A rozsdamentes salgó polcok alkalmasak az irodai fájlok, dokumentumok és mappák tárolására, továbbá könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak.

5. Milyen teherbírással rendelkezik a rozsdamentes salgó polc?

A rozsdamentes salgó polcok teherbírása változó lehet attól függően, hogy milyen vastagságú és típusú rozsdamentes acélból készültek, valamint milyen méretű és súlyú tárgyakat kell rajta tárolni. Általánosságban elmondható, hogy a rozsdamentes salgó polcok nagy teherbírással rendelkeznek, és a következő súlyokat képesek elbírni:

  • Kis- és közepes méretű rozsdamentes salgó polcok: Általában 100-200 kg teherbírással rendelkeznek.
  • Nagyobb méretű rozsdamentes salgó polcok: Az ilyen típusú polcok teherbírása akár 500-1000 kg is lehet.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a rozsdamentes salgó polcok terhelhetősége számos tényezőtől függ, például a polc méretétől, vastagságától, a polc konstrukciójától és a terhelés elosztásától. Emiatt mindig fontos ellenőrizni a gyártó által ajánlott maximális teherbírást, és a polcokat megfelelően elosztani a terhelés érdekében.

Lenne még kérdésed?

Ne habozz! Tedd fel bátran polc szakértőinknek, akik készséggel állnak rendelkezésedre!

Kattints ide! »»

25 éves szakértői tapasztalatunknak köszönhetően, megszámlálhatatlan szektor specifikus teret rendeztünk be rozsdamentes acél állványokkal és polcokkal. Olyan helyekre is terveztünk polcrendszereket, ahol lehetetlennek látták ügyfeleink az elhelyezést és tárolást.

Olvass még a rozsdamentes salgó polcról »»